top of page
  • ceedromania10

Proiect „Fii Propriul Tău Stăpân” - Buletin informativ trimestrul I

Actualizată în: 1 sept. 2021

Proiectul „Fii Propriul Tău Stăpân” are scopul de a sprijini 200 de beneficiari direcți care fac parte din grupurile de risc și care sunt receptivi la ideea antreprenoriatului ca opțiune de autoangajare.

Solidar cu valorile programului „We Care Together” lansat de Societe Generale pentru sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile integrare profesională și educație, adresate cu prioritate grupurilor vulnerabile, proiectul „Fii Propriul Tău Stăpân” are scopul de a sprijini 200 de beneficiari direcți care fac parte din grupurile de risc și care sunt receptivi la ideea antreprenoriatului ca opțiune de autoangajare.


Proiectul include o campanie de informare, conștientizare și motivare menită să contribuie la schimbarea mentalității beneficiarilor proiectului, la creșterea stimei de sine, a încrederii și interesului pentru implicarea în activități economice, prin antreprenoriat.


Pentru a realiza activitățile proiectului în condițiile impuse de pandemie, canalele de comunicare electronică utilizate au avut la bază aplicațiile multi-platformă, pentru a permite conectarea beneficiarilor independenți de dispozitivele utilizate. Pentru mesageria instantanee a fost utilizată aplicația Whatsapp iar pentru comunicațiile video platforma Zoom. Platformele pentru media socială folosite sunt Facebook și LinkedIn. Participanții deja înscriși în proiect au beneficiat de servicii de conștientizare antreprenorială care s-au desfășurat online în perioada decembrie 2020 – martie 2021.


În calitate de antreprenor trebuie să fii conștient de propriul tău caracter, de motivațiile care îți determină deciziile, de punctele tari și de cele slabe, de modul în care ești perceput de ceilalți dar și de modul în care acțiunile tale îi afectează pe aceștia, pentru că toate aceste caracteristici îți pot afecta afacerea și trebuie să înțelegi cum.


Principala întrebare pe care fiecare trebuie să și-o pună înaintea deciziei de a deveni antreprenor este dacă antreprenoriatul i se potrivește. Procesul de dezvoltare a unei afaceri este provocator dar presupune zile lungi de lucru, sacrificii personale, confruntarea cu dificultăți financiare, decizii dure și riscuri de eșec. Cei care aspiră la statutul de antreprenor trebuie să fie suficient de conștienți asupra propriilor calități și să evalueze dacă posedă abilitățile și rezistența necesare pentru a supraviețui în afaceri și pentru a reuși.


Ca urmare, sesiunile de conștientizare au abordat următoarele subiecte: Șomajul structural și cel datorat dezvoltării neomogene a industriei; Antreprenoriatul ca soluție pentru șomaj; Componentele și complexitatea unei afaceri (Ce trebuie să avem în minte când pornim o afacere, modele de afaceri, creativitate și inovare în afaceri); Calitățile antreprenorului care stau la baza succesului în afaceri; Caracteristici comportamentale ale antreprenorului care pot produce eșec; Cum ar trebui să fie un antreprenor de succes; Cum ar trebui să pornească o afacere de succes.


Pentru mai multe date despre proiect urmăriți pagina de Facebook a proiectului:


Foto: meineresterampe, https://pixabay.com/service/license/

63 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page