top of page
  • ceedromania10

Python un limbaj pentru toate anotimpurile

Actualizată în: 10 apr. 2021

Comunicat de presa, proiectul "Python a Language for All Seasons -Teaching Teens and Kids"

Proiectul finanțat de Fundația Adobe și implementat de Fundația CEED Romania a avut ca obiectiv principal realizarea un program experimental de predare copiilor și adolescenților a limbajului de programare Python. Ca obiective secundare proiectul și-a propus:

Colaborarea cu unitățile de învățământ pentru crearea unui manual, unei metode și unor resurse de predare astfel încât formatorii și profesorii calificați să instruiască copiii în cadrul activităților extra curriculare/ opționale.

Integrarea în instruirea Python a unor tematici de dezbatere cum ar fi dezvoltarea afacerii sau importanța inovării pentru o mai bună înțelegere a forței acestui limbaj în contextul cadrului actual de dezvoltare.

La acest program experimental au participat cadre didactice și elevi din Colegiul Național Tudor Vianu, Colegiul Național Elena Cuza, Colegiul Național Iulia Hașdeu și Liceul Teoretic Ion Barbu. Având în vedere rata înaltă de creștere a segmentului de piață al acestui limbaj, bazată în principal pe nivelul său înalt de productivitate și ușurință de învățare și de lucru, programul s-a bucurat de interes atât în rândul profesorilor cât și al elevilor iar acest interes a determinat o depășire a indicatorului de cadre didactice instruite cu 340% iar cel de elevi instruiți cu 222%.

Proiectul a fost finalizat cu succes creând premisele dezvoltării pe mai departe unui pachet educațional care să permită studierea acestui limbaj ca disciplină opțională în școli dar și în cadrul centrelor de educație pentru adulți.

16 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page